Contact
Ambassadeur programma
Acties
Direct uw winst berekenen

LET OP! Per 1 juli Informatieplicht Energiebesparing

04 June 2019

PureSolar - Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken. Valt jouw bedrijf in die categorie? Dan moet je vóór die datum alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van RVO.

WATTjemoetweten.nl
Om ondernemers beter te informeren over de Informatieplicht Energiebesparing is de campagne WATTjemoetweten.nl gelanceerd. MKB Eindhoven werkt hierin samen met MKB Nederland en branche- en regionale organisaties, omdat die dicht bij de ondernemer staan. De website WATTjemoetweten.nl (met dubbel t, van James WATT) is het centrale startpunt voor ondernemers.

WATT en waarom?
De bedoeling van de Informatieplicht Energiebesparing is dat MKB-bedrijven bewuster omgaan met energie. Net als alle inwoners kunnen zij hun steentje bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het mooie is, dat veel van die energiebesparende maatregelen zich binnen vijf jaar terugverdienen. Je investeert dus op een kostenneutrale manier in een meer duurzame en zuinige bedrijfsvoering. Dat scheelt!

27 juni MKB Energy & Business Booster
Hoe kun je als ondernemer flink besparen op energieverbruik en kosten? Wat verwacht de overheid van jou op het gebied van duurzaam ondernemen? En krijg je daar zelf ook nog energie van? MKB Eindhoven helpt je hiermee en nodigt je uit voor de MKB Energy & Business Booster op donderdag 27 juni om 15.00 uur in het energiezuinigste industriële gebouw van Europa: de Venco Campus in Eersel. In deze stimulerende omgeving ontrolt zich een informatief en afwisselend programma waarbij we je vertellen watt je moet doen voor de informatieplicht. Deelnemers ontvangen gratis een EnergieFitScan van Essent Zakelijk.

Meld je snel aan!

Handig stappenplan!
Bij het eLoket van RVO kun je de door jou uitgevoerde energiemaatregelen rapporteren. Let op: vóór 1 juli moet jouw rapportage binnen zijn! Om je daarin te ondersteunen, heeft RVO een handig stappenplan opgesteld: het Stappenplan Informatieplicht Energiebesparing. Wanneer je dit volgt, weet je direct of de Informatieplicht ook op jouw bedrijf van toepassing is en wat je daartoe moet ondernemen.

WATT nu?
1 juli nadert snel! Voor een antwoord op veel gestelde vragen, het Stappenplan Informatieplicht, de aangesloten partnerorganisaties en heel veel informatie ga je naar: WATTjemoetweten.nl

Bron: MKB eindhoven - nieuwsbrief

Foto: MKB Eindhoven