Contact
Ambassadeur programma
Acties
Direct uw winst berekenen

Overige vragen

1. Mijn aardlekschakelaar is omgesprongen. Wat moet ik hiermee doen?

Als de reductiespanning te hoog wordt dan springt de aardlekschakelaar om. U kunt deze gewoon weer terug zetten waarna alles weer werkzaam zal zijn. Als dit een paar keer per jaar gebeurt, bijvoorbeeld als het onweert of stormt, dan is dit geen probleem. Maar als dit vaker voorkomt, zonder aantoonbare reden, neemt u dan contact met ons op, dan kijken wij met u mee wat er aan de hand kan zijn.

2. Waarom geeft mijn meter een lagere opbrengst aan dan ik in het monitoringsysteem van mijn omvormer aflees?

Bij daglicht produceert uw systeem stroom. Een zonnepanelensysteem is zo aangesloten dat u bij stroomverbruik altijd eerst de zelf opgewekte stroom verbruikt. Ten tijde van de stroomopwekking (overdag) zijn er altijd wel energieverbruikers die aanstaan. Bijvoorbeeld een koelkast, vriezer, computer of andere apparaten. De stroom die u niet direct verbruikt wordt teruggestuurd in het elektriciteitsnet. Dit is dan ook de stroom die u op de teruglever-teller ziet. Ofwel, de teruglever-teller geeft de hoeveelheid elektra aan die u niet direct verbruikt heeft. Dat zal dus altijd minder zijn dan wat er door uw zonnepanelensysteem totaal is opgewekt.

3. Moet ik zonnepanelen schoonmaken?

Het verdient de aanbeveling om zonnepanelen minimaal 1 x per jaar schoon te maken. Dit kun je het beste doen met gewoon water of osmosewater. Het is beter geen schoonmaakmiddelen hiervoor te gebruiken omdat sommige panelen voorzien zijn van een antireflectiecoating. Schoonmaakmiddelen kunnen deze laag aantasten en zelfs doen verkleuren. Bij PureSolar kunt u hiervoor een onderhoudscontract afsluiten. Dit contract omvat een schoonmaakbeurt en een technisch onderhoudsbeurt. Wilt u hier meer over weten kunt u contact opnemen met ons kantoor. 

4. Heeft mijn zonnepanelen systeem onderhoud nodig?

De eerste paar jaar draait een systeem vrijwel altijd probleemloos. Daarna kan uitval of extreme degradatie leiden tot vermogensverles en dus teruglopende opbrengsten. Daarom advisserd PureSolar na het 2e en 4e jaar een controlebeurt uit te laten voeren. Vanaf het 5e jaar bevelen we een jaarlijks onderhoud aan. PureSolar heeft hiervoor verschillende soorten onderhoudscontracten maar ook een incidentele controle kan prima door PureSolar uitgevoerd worden.