Contact
Ambassadeur programma
Acties
Direct uw winst berekenen

Subsidies en vergunningen

Kan ik een subsidie krijgen op mijn Zonne-energie?

Sinds augustustus 2013 is er geen landelijk subsidie meer beschikbaar voor zonne-energie. Echter is er een ander voordeel voor in de plaats gekomen. Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. De voordelen lopen hier dus op naar zo´n 15 a 16 procent van uw investering. Dit is in veel gevallen meer dan de subsidie voorgaande subsidieregeling. Wanneer u bij PureSolar klant wordt regelen wij dit geheel voor u. Zo heeft u als klant ook hier geen omkijken meer naar. 

In de toekomst kan de regeling verdwijnen, aangezien er op Europees niveau wordt gesproken over aanpassing van de regels. Dus wacht niet te lang met het aanschaffen van zonnepanelen en profiteer hiervan.

 Geeft mijn gemeente ook subsidie?

Een aantal gemeenten hebben een eigen subsidieregeling voor duurzame energie. Controleer via http://www.energiesubsidiewijzer.nl/ of dat in uw gemeente ook het geval is. PureSolar verzorgt deze aanvraag voor u!

Hoe kan ik een subsidie aanvragen?

U kunt uw aanvraag met behulp van uw DigiD indienen via www.agentschapnl.nl/zonnepanelen. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een digitale ontvangstbevestiging en doorgaans binnen 2 weken staat het subsidiebedrag al op uw rekening. PureSolar verzorgt deze aanvraag voor u!

Heb ik een vergunning van de gemeente nodig?

Zonnepanelen aan of op gebouwen mogen doorgaans zonder vergunning geplaatst worden. Op een schuin dak moeten ze worden geplaatst parallel aan en vlak boven of in het dakvlak. Ze mogen dus niet uitsteken. Op een plat dak moet de afstand tot de rand minimaal gelijk zijn als de hoogte van de panelen. Vinden de werkzaamheden plaats aan een monument of in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht dan kunt u in een aantal gevallen toch vergunningvrij bouwen. PureSolar controleert dit en verzorgt namens u de vergunning indien dit toch noodzakelijk blijkt te zijn.