Contact
Ambassadeur programma
Acties
Direct uw winst berekenen

Wat is een omvormer?

Het centrale hart van de zonnepaneel installatie is de omvormer. De omvormer moet continu zoveel mogelijk energie uit de panelen omzetten naar 230 V electriciteit. U kunt zich voorstellen dat bij (gedeeltelijk) schaduw door bijvoorbeeld takken, bewolking of een ochtend- of avondzon de panelen minder energie afleveren dan bij een heldere hemel overdag. De omvormer is daarbij steeds bezig zichzelf zodanig af te stellen dat er zoveel mogelijk energie uit de panelen gehaald wordt. Voor elke configuratie van zonnepanelen is er een geschikte omvormer. PureSolar zoekt altijd naar de optimale vermogensafstemming tussen panelen en omvormers om de meest efficiënte configuratie aan te bieden.