Je wilt zekerheid, je krijgt zekerheid

Hoewel een zonnepaneelsysteem je in eerste instantie natuurlijk geld kost, is het wel de bedoeling dat het je op termijn iets oplevert. Meer dan alleen het goede gevoel dat je een bijdrage levert aan een groener milieu. Kijk, we kunnen niet garanderen of berekenen hoeveel uur de zon schijnt per jaar. Maar we kunnen wel garanties bieden op een flink aantal andere zaken. En dat doen we dan ook.

Fabrieksgarantie en lineaire vermogensgarantie

Op alle panelen en omvormers die we toepassen zit uiteraard een standaard fabrieksgarantie die door de producent van de producten wordt bepaald. Daarnaast bieden de producenten van zonnepanelen een lineaire vermogensgarantie. Dit houdt in dat een paneel na een door de producent aangeven aantal jaren nog minimaal 80% vermogen ten aanzien van het aanvangsvermogen moet kunnen genereren.

LG garandeert 90,6% (na 25 jaar), Q CELL 86% (na 25 jaar) en AEG 85% (na 30 jaar). Welke garantietermijn geldt als fabrieksgarantie van de geïnstalleerde producten en welke als lineaire vermogensgarantie voor de panelen, is afhankelijk van welk merk je hebt gekozen. Mocht zich onverhoopt toch een probleem voordoen, een storing optreden of iets niet naar behoren werken, dan hoef je zelf geen contact te leggen met de fabrikanten. Dat doen wij. Omdat we vinden dat dat onze taak is die hoort bij de nazorg die we leveren.

Voordelen
zonnepanelen

  • Een lagere energierekening

  • Goed voor het milieu

  • Verhogen waarde van uw huis

  • Verdient zich altijd terug

  • Meer onafhankelijkheid

Overtuigd van de voordelen van een zonnepanelensysteem van PureSolar?
Maak dan snel een adviesafspraak

040 760 0977

info@puresolar.nl

Garantiefondsen

Naast de algemene garanties die iedereen kan geven is PureSolar onder meer aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE). Deze stichting neemt een aantal garanties voor haar rekening wanneer een zonnepanelenleverancier onverhoopt failliet mocht gaan. Gezien het gegeven dat een compleet systeem twintig tot 25 jaar mee moet gaan, zeker geen utopische gedachte. De investering is meteen vanaf de aanbetaling gegarandeerd. Niet alleen de aanbetaling, maar ook alle toekomstige garantieaanspraken worden direct door de stichting overgenomen. De bij SGZE aangesloten leden dienen tevens aan allerlei technische vereisten te voldoen.

Bedrijven die een zonnepaneelsysteem zakelijk aanschaffen kunnen geen beroep doen op de SGZE. Zij werken vanuit de gedachte dat een bedrijf of ondernemer dezelfde rechten en plichten heeft als zijzelf. SGZE is er uitsluitend voor de particuliere consument en alleen zij kunnen aangemeld worden bij de stichting.

Prestatie-monitoring door Solar Monkey

Je zonnepanelen zijn een investering van 25 jaar in schone energie. Maar na verloop van tijd kunnen onderdelen slijten of stuk gaan. Zelfs betrouwbare panelen kunnen hun efficiëntie verliezen. Met de prestatiemonitoring van Solar Monkey zorgen we ervoor dat je het meeste uit je panelen haalt.

  • We identificeren problemen en waarschuwen installateurs om deze op te lossen.
  • Blijf op de hoogte via analyses en rapporten van experts.
  • We beoordelen en analyseren de prestaties van je zonnepanelen.
  • Zorg voor vertrouwen in de prestaties van je zonnepanelen.

InstallQ

Nóg een zekerheidje. De onafhankelijke stichting InstallQ bewaakt de kwaliteit van de aanleg van installaties waar Nederland (dagelijks) gebruik van maakt door het beheer en de ontwikkeling van een groot scala een kwaliteitsregelingen binnen de totale installatiesector. Dus ook voor installatiebedrijven die zonnepanelensystemen aanleggen en installeren.

De stichting erkent, informeert en certificeert installatiebedrijven en accrediteert examens, opleidingen en bijscholing in installatietechniek. En ja, ook daarbij zijn wij aangesloten, dus onze PureSolarStars zijn altijd opgeleid en gecertificeerd volgens de allerlaatste richtlijnen.